DE DESIGNWEEK IN MILAAN: VEEL BELEVEN, WEINIG SLAPEN

LOV Design - Anja Sanders - Background - Tiles
Architectuur
Art
Design
Exterieur
Fashion
Fotografie
Interieur
Lifestyle

Milaan 2018

Onder een stralende zon trok ik enkele weken geleden naar Milaan voor de Designweek (17 – 22 april). Vier dagen bracht ik door op deze inspirerende hotspot voor design, mode, interieur en exterieur, in het warme gezelschap van een groep design- en modeliefhebbers. Veel beleven en weinig slapen dus … 

Er was zo veel te zien en ik ontdekte ontzettend veel fascinerende ontwerpen, mooie materialen en vernieuwende vormen. Meubels, verlichting, kunst en design zijn er op een prachtige manier met elkaar verweven. Bovendien was het heerlijk om even weg te zijn van mijn eigen ontwerptafel en weer even de échte vrijheid van een designer te ervaren. Helemaal opgeladen en boordevol ideeën voor nieuwe ontwerpen keerde ik terug naar huis. Klaar om me op het volgende project te gooien!

Elk district was fascinerend….Tortona, Brera, Ventura, Lambrate, Sant’Ambrogio,Triennale, 5VIE, Romana, Durini, San Babila, Montenapoleone, Brera, Isola, Centrale en Venezia … het bruisende Milaan. Oud en nieuw staat naast elkaar en de reflectie van het oude in het nieuwe … kijk maar naar de foto van de moderne gebouwen die de authentiek gebouwen reflecteren … ze zijn gewoon één en we beleven het allemaal nu. Fantastisch toch. 

Een plek waar heden, verleden en toekomst samenkomen. In de Hidden Garden vleide ik me neer in een ontwerp van Maarten van Severen. Een heerlijke stoel waar ik na enkele dagen stappen zalig in kon wegzakken. Bij Zeromood ontdekt ik exclusieve materialen en projecten, geïnspireerd door de Italiaanse manier van ontwerpen. Ook de verlichting van Lee Broom vond ik zeer mooi, en het meubilair in Casa Lago, met hun verruimende effect, was superinspirerend. Een leuk gadget is de kaart van Milaan, ontworpen door Palomar, en in de boeken met leuke stoffen van Kirkby Design kon ik wel blijven bladeren.

De presentatie van Moooi was heel goed, met veel ruimte om alle elementen te tonen. Archiproducts was ook zeer inspirerend, er was enorm veel te zien. Het behang van Elitis, gemaakt van gekleurde kokos, vind ik nog altijd supertof. Superstudio Più – materials village…nieuwe materialen ontdekt. 

Hier ontdekte ik een heel leuk winkeltje dat juwelen, accessoires en handtassen van ontwerpers van over heel de wereld verkoopt. Op en top anders! 3D printed playground voor de kleinste.  

Ook ‘la triennale di Milano’ was super. Zoals zo veel andere events die ik bezocht … 

De designweek was een oneindige bron van inspiratie.

De Levendige straten van Milaan – Ongelooflijk mooie ontwerpen – Vrijheid voor de designers – LOV Design