LOV Design - interieur magazine

Art
Design
Interieur
Privé

We delen een mooi geheim

ANJA OVER DE SAMENWERKING MET NICKO EN TINE

Een interieur is een wereld. Het is de wereld waarin de bewoner leeft, werkt en geniet. Een interieur creëren is dus niet zomaar wat kleuren, vormen en materialen gebruiken. Het moeten kleuren, vormen en materialen zijn waarmee de bewoner een echte connectie heeft, een gevoelsband. Dat is een ontdekkingsreis die je als designer samen met de bewoner maakt. Dan creëer je een thuis.
De samenwerking met Nicko en Tine was als een dans: een zalige ervaring. We hebben heel veel gebabbeld, we leerden elkaar echt goed kennen, en op die manier kon ik ervaren wat zij belangrijk vinden. De kunstwerken van Nicko, natuurlijk – die zijn tegelijk adembenemend en omarmend. Maar ook de plaats die ze in het interieur krijgen – dat is het oog, de ziel van Tine: die plaats kan wisselen, omdat je gevoel nu eenmaal ook wisselend is. En daarnaast zijn er de kleine elementen, die een grote emotionele waarde hebben. De betekenis erachter is een mooi geheim, dat Nicko, Tine en ik delen.

Interieurarchitect Anja Sanders van LOV Design
Interieurarchitect Anja Sanders en kunstenaar Nicko

NICKO EN TINE OVER
DE SAMENWERKING MET ANJA

Uit complementair denken ontstond iets nieuws

Nicko en Tine hadden twee belangrijke ideeën
voor ogen: de integratie van Nicko’s kunst-
werken in het interieur, en een interieur met een warme uitstraling. Dat leidde tot het
gebruik van donkere kleuren als achtergrond, van gebundeld licht dat de kunstwerken
helemaal tot hun recht laat komen, en van
natuurlijke materialen zoals fineerhout van eik, blauwe hardsteen croute en acacia-boomstam.
“Anja volgde ons heel goed, maar ze bleef tegelijk zichzelf”, vertelt Nicko over de samenwerking. “Zo konden we complementair denken en elkaar inspireren. Uit die wisselwerking – wanneer je twee belevingswerelden met elkaar verbindt – is iets nieuws ontstaan.”

Interieurarchitect Anja Sanders - LOV Design magazine