nieuw interieur, hoe begin je eraan?

Design
Horeca
Interieur
Kantoor
Lifestyle
Privé
Winkel

Nieuw interieur

De mooie zomerse dagen brachten je tonnen nieuwe energie. Die energie wil je nu gebruiken om werk te maken van je interieur. Verouderde materialen, kleuren die niet echt bij elkaar passen of niet de juiste sfeer creëren, … een en ander is dringend toe aan vernieuwing.

Ideeën heb je in overvloed, maar hoe zet je ze om in een realistisch ontwerp? Hoe combineer je esthetiek en functionaliteit, en behoud je tegelijk je eigen stijl? Dat is werk voor een professional. Iemand die je stap voor stap meeneemt richting je droominterieur en die je in contact brengt met de juiste vakmensen.  

Welke kleuren en vormen in je interieur?

Je speurt het internet af naar ideeën, verslindt interieurmagazines en stelt een inspirerende fotocollectie samen van kleuren, vormen en stijlen die je kunnen bekoren. Welke kleur maakt je blij, doet je interieur opleven of geeft je een gevoel van geborgenheid? En welke kleuren vermijd je liever? Kleuren geven je een bepaalde energie en dat effect verschilt van persoon tot persoon.

Zo hebben we ook met vormen een bepaalde affiniteit. De een houdt van schuine lijnen en hoeken, de ander ziet alles graag kaarsrecht afgelijnd of geeft juist de voorkeur aan ronde of ovale vormen.

Misschien zag je een foto van een adembenemend interieur dat helemaal is ingericht volgens jouw smaak, of dat je een bepaalde energie geeft. Of misschien sprokkelde je hier en daar ideeën, zonder dat ze al een duidelijk afgelijnd geheel vormen in je hoofd.

Interieurideeën verzamelen is creëren

Door al die beelden te verzamelen, werk je onbewust aan een compositie. Je creëert. Een goeie interieurdesigner zorgt ervoor dat die compositie helemaal juist zit, dat alle puzzelstukjes – soms zijn het er vijf, soms zijn het er vijfduizend – perfect in elkaar passen. Hij of zij ontrafelt je ideeën en brengt ze samen in één ontwerp, waarin alles vloeiend in elkaar haakt. 

Van idee naar interieurontwerp

Bij een kopje koffie, een glas wijn of een sapje ga je in gesprek met je interieurontwerp(st)er. Met een map, een doos, een hoofd vol ideeën. De ontwerp(st)er gaat met die ideeën aan de slag en maakt een samenvatting van wat jij mooi vindt in jouw interieur. Tegelijk creëer je een band, ontdek je of jullie connectie hebben. Daarmee zit het grootste deel van jouw werk er al bijna op. 

Samen werken aan jouw droominterieur

Samen bekijken jullie hoe je te werk zal gaan. Dat kan op tal van manieren, en elke interieurdesigner heeft zo zijn eigen stijl. Sommige ontwerpers ondersteunen je bij het creëren van een totaalbeeld, waarmee je vervolgens zelf aan de slag kan. Of misschien geef je liever alles uit handen? Hij of zij ontwikkelt dan een concept en voert dat voor je uit, van het ontwerp tot en met de realisatie.

Je persoonlijke interieurontwerper begeleidt jou doorheen het hele proces, van de creatie van het concept tot de dag dat jij geniet je mooie interieur. Hij of zij maakt een stappenplan op en jij wordt betrokken bij elke fase. Samen bekijk je de ontwerpen in 2D en 3D, evalueer je de meetstaat en pas je die aan in functie van je budget, maak je afspraken over de bestelling van materialen en meubels, de uitvoering van de werken en de opvolging van de werf. Tot je interieurdroom eindelijk werkelijkheid wordt.

Zoek je een ervaren interieurdesigner die dat traject voor jou in goede banen kan leiden? Wij engageren ons graag en staan je bij in elke fase van het proces. Heel veel plezier met ideeën sprokkelen. En, wie weet, tot binnenkort!