Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE

blog LOV Design - Anja Sanders - Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE
Design
Exterieur
Fotografie
Horeca
Interieur
Winkel

Graag stel ik jou Gelato en Coffee bar SurprICE te Westouter voor! De schitterende desserts worden door een enthousiast en gedreven koppel Christof en Nancy gecreëerd. LOV Design heeft voor SurprICE het design en de projectcoördinatie van de Gelato bar uitgevoerd.

Begin 2019 heb ik Christof en Nancy leren kennen. Bij ons eerste bezoek aan het pand, een houten chalet op de Rodeberg te Westouter, zag ik onmiddellijk de mogelijkheden voor het nieuwe ijssalon. Voor mij was het duidelijk… dit wordt een metamorfose!
Het interieur gaf een zwaar gevoel door de donkerbruine wanden en een geelachtig houtkleur van plafond en balken tot in de nok. Werk aan de winkel! We hadden een planning opgesteld die best wel pittig was, haalbaar maar geen tijd te verliezen. LOV Design heeft de uitdaging aan gegaan om een 15-tal firma's te coördineren en het ijssalon op de Rodeberg te realiseren. En met succes!

LOV Design - Anja Sanders - Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE - 5013
Bestaande toestand - The Rabbit - 4808
Bestaande toestand - The Rabbit - 4721
Bestaande toestand - The Rabbit - 4800

Belangrijk om een concept te creëren is focus te leggen op het product en de mensen die je graag ziet komen. Het publiek van SurprICE, daar staat alvast geen leeftijd op. Iedereen welkom! Het ambachtelijk product en de passie waarmee het overheerlijke ijs gemaakt wordt staat centraal. Voor de kleur van het lichte interieur stelde LOV Design hoofdzakelijk wit voor. We hadden van een metamorfose gesproken! Op de wand die in verbinding staat met het zonnige terras hebben we een akoestische moswand voorgesteld. Die groene moswand geeft het interieur een fris buitengevoel. De warmte van naturel hout komt terug in de vierkante en ronde tafelbladen. LOV Design heeft ook bewust gekozen voor een tafelonderstel in chrome waar het klare interieur in weerspiegelt.

LOV Design - Anja Sanders - Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE - 4779
LOV Design - Anja Sanders - Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE - 4876
LOV Design - Anja Sanders - Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE - 4795

In het ijssalon is er een gezellige lounge boven, een knusse koekjeshoek, een lange tafel voor een groep, een zitbank tegenaan de groene moswand, een zonnig terras,... voor ieder wat wils!

De bar is het lichtpunt van de ruimte en de plaats waar de magie met het ijs gebeurd. Er is een open keuken gecreëerd zodat de verrassende klanten van SurprICE zien hoe hun creatie gemaakt wordt. Het is watertanden als je de keuken binnenkijkt. De nieuwe keuken is deels zichtbaar door de opening en deels niet zichtbaar door te werken met verschillend figuurglas, een knipoog naar Italië. Boven de bar en de ijsvitrine is veel licht gecreëerd waardoor het kleurrijke overheerlijke ijs en al het lekkers in het oog springt. Al dat lekkers is ook te zien op de verlichte wand.
Het barmeubel met zijn ronde vormen heeft een werkblad in Terrazzo die perfect aansluit bij de Gelato bar SurprICE. LOV Design heeft bewust gekozen voor ronde vormen die altijd een uitdaging zijn in een meestal rechte ruimte. Een goeie voorbereiding ligt aan de basis om zelfs ronde vormen gemakkelijk te implementeren!
Voor het raamgeheel in figuurglas is ruimte voorzien om glazen te plaatsen. Daaronder komt de Terrazzo terug als werkblad. Naast het raamgeheel is een ijstaarttoren voorzien. Deze glazen toren is op hoogte geplaatst zodat de ijstaarten op alle plaatsen in het oog springen. Je krijgt zin om van al dat lekkers te smullen!

LOV Design - Anja Sanders - Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE - 4847
LOV Design - Anja Sanders - Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE - 4950
LOV Design - Anja Sanders - Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE - 4799
LOV Design - Anja Sanders -Ontwerp en projectcoördinatie SurprICE - 4915

Een aantal overheerlijke desserts die ik ben gaan proeven! Een echte aanrader...top desserts bij sympathieke mensen en een gedreven team die je tot in de puntjes verwent. Gewoon TOP!

LOV Design - Anja Sanders - desserts SurprICE - 10
LOV Design - Anja Sanders - desserts SurprICE - 11
LOV Design - Anja Sanders - desserts SurprICE - 12